Αυτός είναι ο έξυπνος λόγος για τον οποίο πρέπει να ρίξετε σαπούνι πιάτων στην τουαλέτα σας!

79816
- Advertisement -

Να γιατί πρέπει να ρίχνετε τακτικά λίγο σαπούνι πιάτων στην τουαλέτα σας

advertisement

Σίγουρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε πολλά πράγματα που να μας ενοχλούν περισσότερο από μια βουλωμένη λεκάνη ή αποχέτευση τουαλέτας. Το βούλωμα μπορεί να προέρχεται από διάφορους λόγους, αλλά δεν παύει να είναι μία δυσάρεστη κατάσταση. Όταν τραβάτε το καζανάκι, η στάθμη του νερού αυξάνεται και ακούτε έναν απειλητικό θόρυβο σαν γαργάρες. Εάν είστε και τόσο άτυχοι, το νερό θα χυθεί από την τουαλέτα κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Από την άλλη πλευρά, το ξεβούλωμα της λεκάνης είναι μια βρώμικη δουλειά, αλλά πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, είναι καλό να ξέρετε πώς να την ξεβουλώνετε και μόνοι σας, ώστε να γλυτώσετε τα έξοδα για υδραυλικό, αλλά και να μην αναγκαστείτε να ζήσετε πολύ καιρό χωρίς πρόσβαση στην τουαλέτα σας.

Φράξιμο

Συνήθως ξεκινάτε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας μια βεντούζα. Αυτή η μέθοδος απόφραξης τουαλέτας είναι μία από τις πιο συνηθισμένες, οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό; Επειδή δεν είμαστε οπαδοί των ακριβών χημικών ουσιών για την απόφραξη της τουαλέτας που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το οικοσύστημα, προτιμάμε τις πιο απλές λύσεις. Ευτυχώς, υπάρχει μια ευκολότερη και φθηνότερη λύση και είναι κάτι που πιθανώς να έχετε ήδη στην κουζίνα σας: σαπούνι πιάτων!

Σαπούνι για τα πιάτα

Ναι, πραγματικά, το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το τέχνασμα είναι σαπούνι πιάτων και χλιαρό νερό. Ρίξτε επαρκή ποσότητα σαπουνιού πιάτων στη φραγμένη τουαλέτα. Θα δείτε ότι θα αρχίσει να κατεβαίνει η στάθμη αργά. Τώρα προσθέστε χλιαρό νερό (αλλά όχι βραστό νερό, καθώς μπορεί να καταστρέψει την λεκάνη σας) στην τουαλέτα έως ότου γεμίσει. Περιμένετε 20 έως 30 λεπτά για να λειτουργήσει το σαπούνι και το νερό. Το νερό θα βρει το δρόμο του από το φράξιμο και προς τα κάτω. Τότε τραβήξτε το καζανάκι και το μπλοκάρισμα θα εξαφανιστεί!

Πρόληψη

Η λεκάνη σας φράζει πιο συχνά από ό, τι θα θέλατε; Δοκιμάστε να ρίξετε σαπούνι για τα πιάτα μία στις τόσες και έτσι η τουαλέτα σας δε θα φράζει τόσο συχνά. Επομένως, είναι χρήσιμο και ως προληπτικό μέτρο! Ωστόσο καλό θα ήταν να μην πετάτε χαρτιά, μωρομάντηλα ή άλλα αντικείμενα στη λεκάνη για να είστε σίγουροι ότι δε θα έχετε στο μέλλον δυσάρεστες συνέπειες.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πόσο εύκολο είναι να αποφράξετε την λεκάνη σας:

 

advertisement