Cubalah helah yang mudah dan murah ini untuk membuatkan rumah anda berbau wangi

290392
- Advertisement -

Tanggapan pertama adalah amat penting apabila anda memasuki mana-mana rumah – adakah ia bersih, adakah ia berbau wangi? Tetapi sesetengah orang malahan memandang sangat serius akan perkara ini. Apabila anda melawat rumah mereka, anda pasti akan tertanya-tanya – bagaimana ia berbau seperti taman yang paling indah sepanjang masa?

advertisement

Ada juga rumah yang berbau pelik yang mungkin disebabkan oleh haiwan perliharaan ataupun persekitaran rumah yang tidak dijaga dengan rapi. Bagaimana untuk mengatasi masalah ini?

Sudah tentu sekali, penyegar udara dan lilin wangi sintetik amat mudah untuk digunakan dan boleh menghasilkan bau yang agak kuat. Apa yang mungkin anda tidak tahu ialah, bahan-bahan dalam benda tersebut boleh menjadi berbahaya jika dihirup/dihidu terutamanya untuk jangka masa panjang. Pasti terdapat cara yang lebih bersifat semulajadi, selain meletakkan jambakan bunga di sekeliling rumah anda, bukan?

Jika anda pernah terdengar mengenai minyak pati sebelum ini, anda akan tertanya-tanya bagaimana untuk melakukan projek yang teramat mudah ini untuk menghasilkan penyegar udara organik anda sendiri!

Tiada cara yang lebih baik untuk kita mempunyai rumah yang berbau seperti taman bunga, selain daripada dispenser buatan-sendiri yang murah dan semulajadi ini! Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk melakukan projek DIY yang mudah ini, klik untuk melihat lebih banyak lagi di halaman seterusnya!

advertisement