Τι συμβαίνει όταν κάποιος καρφώνει ένα τριαντάφυλλο σε μια πατάτα; Δες το και μόνος σου

28428
- Advertisement -

Τα λουλούδια φτιάχνουν πάντα μια καλύτερη ατμόσφαιρα σε όλα, για παράδειγμα το τραπέζι της κουζίνας μας το κάνουν να φαίνεται πιο χαρούμενο, ακόμα κι αν βρισκόμαστε στις μαύρες μας. Κάτι που δεν είναι τόσο ωραίο, είναι ότι είναι πολύ ακριβά κι ακόμη περισσότερο ότι γνωρίζουμε ότι θα διαρκέσουν μόνο λίγες μέρες.

advertisement

Τώρα αυτό δεν θα έχει πια σημασία χάρη στο τέχνασμα που θα σας μάθουμε σήμερα, στο οποίο μπορείτε να καλλιεργήσετε  μόνοι σας τριαντάφυλλα.

Οι άνθρωποι αγαπούν τα λουλούδια

Συχνά τα όμορφα λουλούδια δημιουργούν ένα καλαίσθητο και χαλαρωτικό αποτέλεσμα, εκτός από το να σας προσφέρουν μια ζεστή και γαλήνια ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Τώρα συμπληρώνοντας το γεγονός ότι έχουν τόσο θεϊκό άρωμα, τα καθιστά ακόμη καλύτερα. Κάτι που δεν ξέρατε είναι ότι τα λουλούδια είναι πολύ καλά για την υγεία μας. Μας βοηθούν σε πολλά προβλήματα, όπως η ορτανσία που μας βοηθά στο ευαίσθητο δέρμα, τα ερεθισμένα μάτια και τις ημικρανίες. Μερικές φορές δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν λουλούδια, για το λόγο αυτό θα σας μάθουμε εν συντομία πώς να τα καλλιεργήσετε στον δικό σας κήπο. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η κηπουρική στο σπίτι είναι ένας τύπος σωματικής δραστηριότητας που είναι πολύ ευεργετικός για την ψυχική μας υγεία, οπότε έχουμε ήδη προσθέσει έναν ακόμα λόγο για να μεγαλώσουμε τα δικά μας λουλούδια και να ξεκινήσουμε τον κήπο μας!

Πράσινος αντίχειρας

Ένα από τα καλύτερα μέρη αυτού που θα σας δείξουμε παρακάτω είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας κηπουρικής για να διατηρήσετε τα λουλούδια σε άριστη κατάσταση. Ο μικρός κήπος σας θα παραμείνει πάντα ανθισμένος και πολύχρωμος. Τώρα τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι: Μια πατάτα, ένα πλαστικό μπουκάλι αν είναι δυνατόν, ένα τριαντάφυλλο (προφανώς) και φυσικά πολύ χώμα με λίπασμα για να αναπτυχθούν σωστά τα λουλούδια.

Είναι πολύ πιθανό να σας φαίνεται περίεργο να βρείτε μια πατάτα ή ένα πλαστικό μπουκάλι όταν το ανέφερα. Αν και πιστεύετε ότι είναι πολύ παράξενο, αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί και το κάνει πολύ καλά.

Έτσι πρέπει να γίνει:

Το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα τριαντάφυλλο που σας αρέσει, να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα και τα αγκάθια που μπορεί να έχει και, τέλος, να κάνετε μια διαγώνια τομή στο κεφάλι του, με μήκος τουλάχιστον 3 εκατοστών. Σε περίπτωση που έχει διατηρήσει το σχήμα του, απλώς τοποθετήστε το σε ένα βάζο και θα παραμείνει έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

advertisement