Petua Ringkas Ini Menjadikan Tuala Anda Lembut dan Selesa!

107189
- Advertisement -

Ketahui bagaimana untuk menjadikan tuala anda lembut dan nyaman selesa dengan petua yang ringkas ini

advertisement

Adakah anda tahu perasaan ketika anda mengeringkan diri selepas mandi yang menyegarkan tetapi tuala anda ternyata tidak selesa dan keras? Beberapa tuala menjadi keras dan gatal setelah dicuci, tetapi apakah sebabnya? Ia terutamanya berkaitan dengan bahan pencuci yang digunakan di mesin basuh anda dan juga mineral dalam air anda. Perkara yang baik adalah bahawa ada petua mudah yang boleh anda gunakan untuk memastikan anda sentiasa mempunyai tuala lembut dan selesa. Lupakan masa-masa ketika anda merasa seperti anda menggosok diri anda dengan kertas pasir.

Penyelesaian yang mudah untuk masalah ini!

Mineral

Tuala tidak hanya bersentuhan dengan sabun dan zarah kecil kulit kita tetapi juga dengan mineral air serta serbuk pencuci. Malangnya, terutamanya mineral inilah yang menyebabkannya menjadi keras. Kelembutan awal tuala tidak tahan lama tetapi daripada membuang semua tuala anda, terdapat penyelesaian yang lebih mudah untuk masalah ini.

Suhu

Satu perkara yang harus anda ingat ialah suhu yang lebih tinggi biasanya bermanfaat semasa mencuci tuala. Air suam melakukan kerja yang lebih baik untuk membuang sisa sabun dan zarah kulit. Itu penting kerana jelas sekali sebenarnya semua orang ingin mempunyai tuala bersih dan segar. Sebilangan orang menggunakan pelembut kain kerana produk ini menjanjikan kain yang selesa dan lembut tetapi kami tidak mengesyorkannya dengan alasan yang mudah. Terlalu banyak bahan kimia di dalamnya, banyak di antaranya dipercayai membahayakan kesihatan anda jangka hayat tuala tersebut.

Sekiranya anda mahukan tuala lembut, ada cara yang lebih baik. Dan yang terbaik adalah, anda mungkin sudah mempunyai semua komponen yang diperlukan di rumah anda. Lihat halaman seterusnya, untuk mengetahui lebih lanjut mengenai petua hidup yang hebat ini.

advertisement