Ini sangat menakjubkan! Lihat apa yang berlaku apabila seseorang mencucuk sekuntum bunga mawar ke dalam kentang!

242601
- Advertisement -

Berikut merupakan apa yang perlu anda lakukan:

advertisement

Pertama sekali, anda perlu memilih sekuntum bunga mawar yang anda suka. Langkah kedua ialah membuang segala daun dan duri yang ada padanya dan memotongnya secara serong lebih kurang dalam 3sentimeter di bawah pangkal bunga mawar itu. Ianya penting, supaya bunga itu kekal di posisi tersebut jadi anda perlu berhati-hati apabila menyediakan batang/stem. Anda juga boleh meletakkannya di dalam pasu dan biarkannya begitu untuk beberapa hari.

Langkah ketiga ialah menebuk satu lubang kecil pada kentang. Ia perlu sama saiz dengan diameter bunga mawar, supaya apabila ia dimasukkan nanti, ia akan muat-muat disitu dan tidak bergerak. Selepas anda selesai dengan kentang itu, anda perlu meletakkan tanah subur yang banyak di bahagian bawah pasu atau bekas yang mirip dengannya. Setelah anda menyediakan tanah, anda harus meletakkan batang stem ke dalam kentang dan letakkan kedua-duanya ke dalam tanah dengan berhati-hati. Setelah anda menjumpai posisi yang tepat, anda harus mengisi pasu anda dengan baki tanah. Kentang itu sepatutnya berada lebih kurang 5 sentimeter di bawah permukaan tanah. Langkah terakhir ialah memotong bahagian bawah botol plastik dan meletakkannya di sekeliling batang stem. Sekarang apa yang perlu lakukan ialah menyiram tanah sekeliling botol plastik itu sekali-sekala dan bersabarlah untuk melihat hasilnya.

Lihat video ini dan bersedia untuk merasa kagum dengan hasil yang diperolehi daripada cara yang mudah ini!

Kami tidak bertanggungjawab untuk sebarang hasil daripada stategi penanaman ini. Terdapat terlalu banyak faktor pemboleh-ubah yang boleh memberi kesan pada pertumbuhan bunga mawar tersebut. Kejayaan tidak dapat dijamin.

advertisement